Oma woont in onze tuin in een container als zorgwoning

Toen Maria wat ouder werd, koos ze er voor om bij haar dochter in de tuin in een containerwoning te gaan wonen. Ieder houdt zijn privacy en woont toch op 10 passen van elkaar.

Liv-art - Wooncontainer
We zijn mekaar niet tot last

Dankzij de formule van de containerwoning kan Maria toch zelfstandig blijven wonen en blijft ze dichtbij mocht ze opeens dringende hulp nodig hebben. Maar we zijn mekaar niet tot last, zegt ze.

Ik heb mijn eigen living en keuken dus ik hoef bij mijn dochter niet mee in het salon te gaan zitten en het TV toestel op te eisen. “Mijn dochter heeft haar leven, ik heb het mijne”.

In haar eigen containerwoning kan ze haar eigen vriendinnen blijven ontvangen voor een kopje koffie met een koekje zonder dat men door het huis van haar dochter moeten lopen.

Bijna altijd iemand thuis voor opvang

Wat Maria mooi meegenomen vindt, is dat er bijna altijd iemand thuis is na schooltijd.

Haar dochter en schoonzoon komen rond zes uur ’s avonds thuis terwijl de kleinkinderen maar tot 4 uur school hebben. De kleinkinderen komen even bij haar binnen, drinken iets en gaan dan bij hen binnen om hun huiswerk te maken. “Ik zie ze echt opgroeien”, lacht ze.

Een extra woning in de tuin

De containerwoning van Maria valt direct op als je op de oprit komt. Er is een aparte pad naar haar voordeur. Ze ziet ook direct wie er aan komt.

Het idee van de containerwoning is haar door een vriendin ingefluisterd die er iets over gelezen had op internet. We zijn dan zelf gaan rondzoeken. Toen Maria de woning gezien had, wilde ze het direct hebben.

“Ik woon op 40 vierkante meter en kijk wat ik allemaal heb. Meer heb ik niet nodig.”

Maria heeft een open keuken, woonkamer met zetels, een badkamer met douche en toilet en een slaapkamer. Ik ben helemaal dol op mijn dubbele schuifraam met zicht op de tuin die ik in de zomer volledig kan openzetten. Haar woning is 10 meter lang en 4 meter breed.

Een container als zorgwoning

Maria noemt haar huis een containerwoning. Maar ze heeft al van alles gehoord: zorgwoning of kangoeroewoning, het maakt voor haar allemaal niet uit.Vandaag ben ik nog niet echt zorgbehoevend, zegt Maria. Ze kan zich op haar 75ste nog perfect zelfstandig behelpen. Maar ooit verandert dit misschien wel.

Ze heeft er rekening mee gehouden dat ze later eventueel met een rollator perfect de badkamer en slaapkamer in kan. Als ik ziek ben, zet mijn dochter een babyfoon zodat ze alles hoort, maar dat is nog niet vaak gebeurd.
Als het echt nodig is, kan ze haar living anders inrichten en nog een bed tegen de muur plaatsen.

Liv-art - Wooncontainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *