Vraag je je af hoe een containerwoning gemaakt wordt? Je vindt hieronder enkele foto’s die het proces bij de bouw van een containerwoning mooi in beeld brengen.

De containerwoningen worden gemaakt door lasser Dave, die jarenlange ervaring met constructiewerken heeft en Marc, die jarenlang op de technische dienst gebouwen gewerkt heeft.

Zij beginnen uiteraard met het voorstellen van de plannen op basis van de gesprekken met de klant. We houden zo bijvoorbeeld rekening met het aantal gewenste vierkante meter voor de badkamer en de slaapkamer.

Voor wie een eenpersoonsbed voldoende is, is een kleinere slaapkamer voldoende. Sommige mensen kiezen er voor dat het apart in een aparte kamer staat. Weer andere willen een nog een extra wand tussen de keuken en de living. Alles is mogelijk. Wij tekenen daarom het plan haarfijn uit zodat men op voorhand weet hoe de containerwoning er zal uit zien.

Eens de plannen OK zijn, kunnen we de container bestellen. Eens de containerwoning bij ons geleverd is, beginnen ze met het aftekenen van de ramen en deuren. Vervolgens gaan ze deze uitsnijden. De grote deuren van de container kunnen als basis voor een schuifdeur gebruikt worden.

Daarna beginnen ze al met de isolatie, het plaatsen van de elektriciteitsdraden en watervoorzieningen.

En dan komt de binneninrichting al. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van de vloer, het plaatsen van de keukenkasten en fornuis, de douche en het toilet.

Vervolgens gaat de containerwoning het transport op en gebeurt de laatste afwerking ter plaatse. Het gaat dan meestal om het plaatsen van meubelen voor de living en het bed. De levering van de containerwoning duurt hooguit 2 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *